De Streek (Nerja)
villaspanje.nl

Home
Villa Nerja TH05
     Streek
     Info
Villa d'Aro VR213
     Streek

     Info

Nerja is een oud vissersplaatsje aan de Middellandse zee. Het ligt ruim 60 kilometer van de luchthaven van Malaga. Nerja kent een rustige omgeving waar het massa toerisme nog niet is doorgedrongen.

In Nerja is nog een typische Andalusische sfeer aanwezig. Nerja heeft met 300 dagen zon per jaar het meest zonnige klimaat van Europa en is omgeven door zee en bergen. Het Balcón van Europa (onderdeel van een oude vesting uit het jaar 900) ligt in het oude centrum van Nerja. Het is een 'pier' de zee in, met mooi uitzicht op de kustlijnen. In het oude centrum vindt men nog de smalle Spaanse straatjes met vele witte huisjes. Nerja kent vele kleinere en grotere stranden waar een bijzonder relaxte sfeer heerst.

Dicht bij gelegen is het Spaanse hooggebergte, de Sierra Nevada. Hier kan men in de winter (soms zelfs tot in april!) skiën.

In de nabije omgeving kan men hiernaast heerlijk golven.

Nerja is gelegen op ruim een half uur rijden met de auto vanaf Malaga. Vluchten op Malaga zijn onder meer tegen scherpe tarieven (vanaf Euro 59,-, wel ruim van te voren reserveren!) te boeken via www.basiqair.com (Transavia) of www.airberlin.com. Op het vliegveld van Malaga is een ruime hoeveelheid autoverhuurbedrijven vertegenwoordigd. Als alternatief kan men vliegen op Madrid (circa 5 uur rijden), Sevilla (2,5 uur) of Alicante.

Links: www.nerja.org/turismo_ing/index.php www.andalucia.org    www.andalucia.com

 

wpe4C.jpg (4903 bytes)

PIC00482.jpg (47800 bytes)
wpe4D.jpg (4155 bytes)
wpe4F.jpg (3082 bytes)
wpe50.jpg (2166 bytes)
wpe51.jpg (3108 bytes)
wpe1D.jpg (1857 bytes)